2023. szeptember 30. Jeromos napja van, holnap Malvin névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása
A településkép védelméről szóló rendelet módosítása
Településrendezési eszközök módosítása 2022
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Nadap Község Képviselőtestülete éves munkatervének megfelelően nyilvános üléssel egybekötött közmeghallgatást tartott, amit csekély érdeklődés kísért a lakosság részéről.

Befektetők ismertették a "Hungaroring" területre tervezett idegenforgalmi célú létesítmények és programok terveit. A képviselők szándék nyilatkozatot fogadtak el arra vonatkozóan, hogy a megfelelő hatósági hozzájárulások birtokában községünk biztosítja a szükséges területet.

A szükséges mintegy 10 hektárnyi területen mini Magyarország, mesterségek utcája (Falu Múzeum), valamint hagyományőrző lovas íjász pálya és a honfoglalás kori életet bemutató építmények épülnének a szükséges kiszolgáló létesítményekkel együtt.

További befektetőket várunk, hiszen vannak még területeink.

A tervezett létesítmények egész évben fogadnák az ide látogató érdeklődőket, községünknek biztos bevételt, lakosságunknak jelentős munkaalkalmat teremtenének.

A szükséges közművesítéssel együtt megoldható lenne a Csúcsos-hegyi ingatlanok és az erdőalja terület közművesítése is.

Tájékoztatót hallhattak a megjelentek a kábel tv hálózaton keresztül kiépített Internet hálózatról is. A próbaüzem néhány napon belül megindul, a szolgáltató szórólapon fogja értesíteni a lakosságot a választható lehetőségekről és a műszaki paraméterekről. Minden háztartásba eljuttatjuk ezeket a lapokat, amik egyben megrendelésként is szolgálnak. Annyit tudni előzetesen, hogy két csomag közül lehet választani.

A Basic csomag ára bruttó: 7.000.- Ft.
Letöltési sebessége: 1024 kbps
Feltöltési sebessége: 256 kbps

A Silver csomag ára bruttó: 9.600.- Ft.
Letöltési sebessége: 2048 kbps
Feltöltési sebessége: 256 kbps

Belépési díj: 10.000.- Ft.

Az internettel együtt nem szükséges a kábel tv. szolgáltatást is megrendelni olyan helyen, ahol nem igénylik, de a hálózatot ki kell építeni, erről később is beköthető a tv. műsor szolgáltatás.

Lakossági észrevételek is elhangzottak a közmeghallgatáson, az ezekkel kapcsolatos intézkedéseket a Polgármesteri Hivatal folyamatosan intézi.

Panasz hangzott el a lakosság részéről, mivel a szabadon sétáló ebek félelmet keltenek , néha támadóan lépnek fel a temetőbe igyekvő emberekkel szemben.

NYOMATÉKOSAN FELHÍVOM AZ EBTARTÓK FIGYELMÉT A VONATKOZÓ SZABÁLYOK BETARTÁSÁRA!

Vonatkozó jogszabályok

- A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975.(II.5.) KPM-BM együttes rendelet 62. §. (6) bekezdése: állatot az út közelében, magánterületen is csak oly módon szabad tartani, hogy az útra ne jusson ki.

- Az állategészségügyről szóló 2005. évi CLXXVI. Törvény 3. §. (2) bekezdése: állatok tartása nem veszélyeztetheti az emberek, állatok egészségét, nem károsíthatja a természetet.

- Az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999.(XII.28.) Kormány rendelet 3. §. (1) bekezdés rendelkezései szerint 30.000.-Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható:

aki a felügyelete alatt álló kutyát a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, illetőleg kóborolni hagyja

aki harapós kutyáját nem zárt helyen tartja, vagy nem helyez el a ház bejáratán a harapós kutyára utaló megfelelő figyelmeztető táblát.

KUTYÁT A TELEPÜLÉS TELJES TERÜLETÉN PÓRÁZON VEZETVE, SZÁJKOSÁRRAL LEHET SÉTÁLTATNI!

Lakossági panasz hangzott el arra vonatkozóan is, hogy a temetőben sok kutya ürülék van, még a sírköveken is! Felhívom az érintett tulajdonosok figyelmét, hogy, ha másért nem, kegyeleti okokból ne hagyják kutyáikat a temetőben piszkolni!

Lakossági érdeklődés hangzott el az un. Erdőalja terület közművesítéséről. A gáz, villany és csatorna társulás formájában megépíthető, a vízellátás a Rákhegyi vízbázissal összekötő vezeték megépülésétől és az egyéb műszaki feltételek biztosításától függ. Legújabb információ szerint a vezeték ez év végén, jövő év elején megépül, az esetleg szükséges egyéb berendezések ügyében tanulmányterv készítés folyik.

Lakossági észrevétel hangzott el az időnként tapasztalható csatornaszag miatt. A problémát jeleztem az illetékesek felé. Közölték, hogy nem csak Nadapon probléma, akkor szűnhet meg, ha a hálózat teljes kapacitással fog működni (a házi bekötések száma 100 %-hoz közelít), hiszen a szennyvíz hamarabb jut el a tisztítóba, nem áll majd fenn leülepedés veszélye.

Wagner Péter
olgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: