2023. szeptember 26. kedd Jusztina napja van, holnap Adalbert névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása
A településkép védelméről szóló rendelet módosítása
Településrendezési eszközök módosítása 2022
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Velencei-tó környéki közkincs-kerekasztal

Az a megtiszteltetés ért, - igaz "friss", de nagyon lelkes nadapi lakosként -, hogy részt vegyek a Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás által létrehozott Közkincs- Kerekasztal, független, pártsemleges, egyeztető fórum munkájában, és ez által képviseljem községünk és az itt élő emberek érdekeit.

A Közkincs-Kerekasztal létrehozásának célja a társulás településein (Gárdony, Kápolnásnyék, Nadap, Pákozd, Pázmánd, Sukoró, Velence, Zichyújfalu) a kulturális hagyományok megőrzése, a kultúra mind szélesebb körű terjesztése, megismertetése és közkinccsé tétele, ennek a célnak széles körű társadalmi nyilvánosság biztosítása, valamint az idegenforgalom fellendítése.

A Kerekasztal önkénteseinek állandó feladata a folyamatos pályázat figyelés, kommunikáció és kapcsolattartás önkormányzatokkal, civil szervezetekkel. Kultúra területén feladatot vállalók között a közös tervezés és cselekvés ösztönzése, kialakítása, erősítése. Illetve a Társulás döntéseinek előkészítése (kulturális vonatkozásban), olyan kidolgozott javaslatokkal, melyek eredménye a kistérség, így Nadap lakosságának, valamint az ide látogató turisták számára megelégedésére szolgál.

Ezen települések évek óta magas színvonalú kulturális programokat kínálnak minden érdeklődő számára. A rendezvények középpontjában a hagyományőrzés áll, de rendkívül színes, változatos műsorokkal találkozhatnak az itt élők és a térségünkbe látogató vendégek. Az események közül példaként megemlíteném a jelenleg is zajló II. Velencei- tavi nyári játékok rendezvénysorozatot, mely Nadapra is ellátogat szabadtéri programjaival július első hétvégéjén.

Jövőre nézve, szeretnénk rögzíteni a kistérségi települések pillanatnyi kulturális helyzetképét. Felkutatni a helyi kulturális élet szereplőit, kézműveseket, iparművészeket, hagyományőrzéssel foglalkozó embereket, hogy közösen alakítsuk ki álláspontunkat, lehetőségeinket.

A nyári programok mellett mi már az őszre, az óvoda és iskola kezdésre is gondolunk. Ennek kapcsán szeretnénk megvalósítani első közös rendezvényünket a "Meseünnep"-ét, amely egy időpontban (szeptember 30-án, 16 órakor) a kistérség minden településén "mesés" programokkal, könyvvásárlással, kiadók megismertetésével várja az érdeklődő gyermekeket és szüleiket.

Személyesen, illetve a Nadapi Hírmondó és községünk honlapján keresztül, szeretném Önöket rendszeresen tájékoztatni megbeszéléseinkről, céljainkról, eredményeinkről, hogy mindenkihez eljusson, mert ilyen sokszínű lehetőség sehol nincs. Miért? Mert az ebben résztvevő felnőttek, gyermekek önszántukból, kikapcsolódásként, szeretetből vesznek részt.

Pichler Cseperke

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: