2024. június 14. péntek Vazul napja van, holnap Jolán névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Munipolis hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-BJA/2021
„Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása”

Támogatás összege:
2 714 417 forint
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati Tájékoztató

Tisztelt Olvasó!

A Nadapi Hírmondó 2007. évi utolsó, összevont számát tartja kezében.

Most is mint egész évben igyekszem részletes tájékoztatást adni községünk életéről, annak érdekében, hogy Önök ismerjék a Képviselő Testület munkáját, valamint Nadap feladatairól, gondjairól és eredményeiről folyamatos tájékoztatást kapjanak. Új fórum nyílt a kölcsönös tapasztalat cserére, hiszen végre megindult a kábel tv hálózaton keresztül az Internet szolgáltatás. Jó visszhangja van a használók körében. Nadap község honlapján is olvasható újságunk tartalma, aki rendelkezik Internet szolgáltatással, akár levelezhet is velünk.

Korábban döntöttünk a Bursa Hungarica felsőoktatási pályázati rendszerben való részvételről. Négy pályázat érkezett, az előírt feltételeknek mindegyik pályázó megfelelt, így az anyagi viszonyok figyelembe vételével mind a négyen megkapták a maximálisan adható támogatást, értesítésük folyamatban van.

Az óvoda bővítési pályázat beadása folyamatban van, bár nem sok rá az esély, a Kormány a hátrányos kistérségeket támogatja. Ezért kérek mindenkit, akinek erre módja van, minden ismeretséget vegyen igénybe a kedvező elbírálás érdekében.

Ecsődi László Úr, körzetünk Országgyűlési Képviselője a körzetéhez tartozó minden településnek 40 tő rózsát adományozott közterületek szépítésére.

Ecsődi László Úr, körzetünk Országgyűlési Képviselője a körzetéhez tartozó minden településnek 40 tő rózsát adományozott közterületek szépítésére.

Alpolgármester úr, jegyző úr és dr. Tóth Károly kápolnásnyéki ügyvéd részvételével áttekintettük az un. HM területtel, a Hungaroring terület hasznosításával, annak feltételeivel, valamint a Natura 2000 területtel kapcsolatos lehetőségeket, a lefolytatott egyeztetés és levelezés alapján.

Meghatároztuk a további teendőket, de erre január hónapban kerítünk sort, mivel az ebben érdekelt hatóságok és szervezetek 2008. január 1.-vel megszűnnek, helyettük Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács alakul, ami az állami vagyon kezelésére és hasznosítására lesz jogosult.

Aláírásra került a csatornahálózat üzemeltetési szerződése Nadap község és a KIOP beruházásban részt vett többi település, valamint a DRV zRt. között.

Nadap Község Képviselőtestülete november 20-i ülésén elfogadta a község 2008. évi költségvetési koncepcióját. Sajnos az ismert megszorítások az Önkormányzatokat sem kímélik, így csak a legszükségesebb beruházásokra telik jövőre. Az óvoda bővítést vélhetően csak pályázati pénz segítségével tudjuk megvalósítani. A fokozatos beépülés miatt szükséges a Barackos utca szórt kőalapos burkolása 2008. évben. Bevételeink ezen kívül csak a település biztonságos üzemeltetését fedezik.

Felhívom mindenki figyelmét, aki még nem tette meg, a csatornahálózatra való rákötésre, hiszen az igen kedvező állami és EU támogatás visszavonásának veszélye fenyeget, ha nem teljesül az előírt bekötési arány.

Wagner Péter
polgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: