2023. szeptember 26. kedd Jusztina napja van, holnap Adalbert névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása
A településkép védelméről szóló rendelet módosítása
Településrendezési eszközök módosítása 2022
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Miután az év eleje az Önkormányzatok és az állami szervezetek életében tervezéssel, költségvetés készítéssel telik, a lehetőségek tisztázásáig nem lehet kellő tájékoztatást adni településünk anyagi helyzetéről, életéről, terveinkről.

Nadap Község Önkormányzatának Képviselő Testülete elfogadta idei költségvetésünket, így megindulhat a kitűzött fejlesztések megvalósítása.

Községünk anyagi helyzete szilárd, a mindennapi feladatokon túl hitel felvétele nélkül, saját forrásból tudunk gazdálkodni és beruházni.

A 2007 novemberben elfogadott költségvetési koncepcióban fejlesztésként a Barackos utca murvázását (a közművek elhelyezése után), 6 db közvilágítási lámpatest felszerelését és óvodánk bővítését határoztuk el. Amennyiben megfelelő pályázati lehetőség nyílik, a Szintezési Ősjegy felújítását, környékének rendezését, kellemes szabadidő park kialakítását és a hajdani kis tó helyreállítását tervezzük.

Kivágásra kerültek a temetővel szemben a kiszáradt akác és szilfák. A meghirdetett tűzifa akcióban kilenc család vett részt, az új facsemeték vásárlásához szükséges összeget befizették.

A gallyakat környezetvédelem és az állandó erős szél miatt elégetni nem lehetett, így azok forgácsolásra kerültek. Akinek szüksége van rá, bejelentés nélkül ingyen elviheti, kiváló talajtakaró és talajlazító anyag.

Kivágásra kerültek a temető oldalában rendszertelenül nőtt gyökérsarj akácok. A tuskók kivétele után tereprendezés lesz így ott kétkét sír elfér soronként.

A Kistérségi Társulás pályázatot nyújt be a Velencei-tó északi településeit összekötő kerékpárút megépítésére. Képviselő Testületünk a Nadapon történő átvezetési lehetőségek közül azt az alternatívát fogadta el, amely Sukoró felől a Kenderföld utcán, a végén csekély kisajátítással a Haladás útra nyitott utcán, majd a lovarda mellett elhaladva a Vörösmarty utcán, a Hegyalja úton és a Béke utcán át csatlakozik a Szabadság utcába és így vezet át Pázmándra az új mezőgazdasági úton. Ennek az útvonalnak előnye, hogy zömében közterületen halad, valamint talán lehetőség nyílik ezen utcák szilárd burkolására.

A Polgárőrségről:

A Nadapi Polgárőr Egyesület rendkívüli ülés keretében – külföldi munkája miatt – felfüggesztette az elnöki tisztségből Kerékgyártó Tibort és az elnöki teendőkkel, valamint a szervezéssel és vezénylés szervezésével Mile Sándort bízta meg.
A Polgárőrség új jelentkezőket vár, miután vagyonunk és községünk védelméhez a jelenleg önzetlenül szolgálatot vállalók kevesen vannak. A Polgárőrség anyagi támogatást is szívesen lát, túl az önkormányzati támogatáson. Mile Sándor elérhetősége: +36 70-3406920.
Ezen a számon lehet bejelentést tenni esetleges gyanús mozgásról, itt lehet polgárőr szolgálatra jelentkezni, valamint adományt felajánlani.

A népszavazásról:

Mint az a kifüggesztett tájékoztató plakátokon és a szervezési értesítőkön olvasható, március 9-én a népszavazás községünkben, a Polgármesteri Hivatalban lesz. Szavazni reggel 6-tól este 7-ig lehet.

Szakorvosi rendelő Velencén:

A Kistérségi Társulás pályázatot nyújt be szakorvosi rendelőintézet kialakítása érdekében. Ennek helyszíne Velence, Balatoni út 65. a volt ÉDÁSZ épület, ahol jelenleg a mentőállomás és a kistérségi munkaszervezet székhelye is van.

Ha a pályázat sikeres lesz, nem kell a mindig zsúfolt fehérvári sztk-t felkeresni bajunkkal.

Nyugdíjas kedvezmény az Agárdi Termálfürdőben

A múlt évhez hasonlóan Önkormányzatunk idén is támogatja a nyugdíjasok fürdő használatát, az üzemeltető nyújtotta lehetőség szerint. A családosok családi belépő keretében kapnak kedvezményt a fürdő jóvoltából.

Nőnapi bál az óvoda szervezésében

Sajnos a március 8-ra tervezett bál a csekély érdeklődés miatt elmarad. Kár!

Wagner Péter
polgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: