2024. július 23. kedd Lenke napja van, holnap Kinga, Kincső névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Munipolis hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-BJA/2021
„Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása”

Támogatás összege:
2 714 417 forint
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

A hosszú téli csapadékos hónapok újból útsüllyedéseket és beszakadásokat okoztak a szennyvíz csatorna nyomvonalán.

Az ideiglenes javítások után garanciális bejárást kezdeményeztem az illetékes szerveknél, ennek eredményeként megtörténik az utak végleges helyreállítása.

Itt hívom fel a figyelmét azoknak, akik építkeznek, vagy házi-közműbekötést végeztetnek, az utak megóvására és a felbontott útszakasz süllyedés mentes helyreállítására.

Az érintett Önkormányzatok - így Nadap is - polgármesterei tájékoztatót hallgattak meg a Velencén létesülő járó beteg ellátó központ ügyében. Eszerint a Velence Város gesztorságával épülő intézmény 2010 májusában nyílik meg. A pályázat sikeres volt, így jelenleg a szükséges közbeszerzési eljárások vannak folyamatban. Kérdésemre tájékoztatást kaptunk a megközelítés lehetőségeiről. Az Alba Volánnal egyeztetni fogunk a buszjáratok megfelelő átszervezéséről. Az intézmény megnyitásáig megépül a velencei vasútállomás mellett a közúti aluljáró, ami a Déli vasút felújítása keretében, annak részeként létesül.

Lezajlott az utazás kiállítás, amin községünk a Velencei-tó Kistérség keretében vett részt.

A kistérségi társulás keretében egyeztetés folyik az idei szúnyogirtás, az idegenforgalmi kiadványok és a szokásos tájékoztató füzet kiadása ügyében.

2009. április 1-től a fennálló rendelkezések szerint csak az kaphat rendszeres szociális segélyt, aki megfelelő mennyiségű közmunkát végez. Ez ügyben a Körjegyzőség munkatársai egyeztetést folytatnak a Munkaügyi Központtal.

Tárgyalásokat folytatok, Nadap község területén térfigyelő kamera rendszer, valamint telepített sebességmérő berendezés építése ügyében. A kamera rendszer működhet a kábel tv. hálózaton keresztül. Siker esetén a Képviselő Testület dönt az anyagi lehetőségekről.

A takarító - hivatalsegéd állás ügyében Körjegyző úr javaslatára úgy döntöttem, hogy költségkímélés céljából a feladatot közmunkásunk Szabó Sándor látja el munkaidejében, munkaköri leírásának módosításával.

Önkormányzatunk rendelt és kapott 200 db facsemetét, amit ősszel a Zengő park, Akácfa sor és Barackos utca fásítására kívánunk telepíteni. A mostani időjárás már nem kedvez a faültetésnek, ezért őszig faiskolába kerülnek a csemeték. Az ültetési munkára önkéntes közmunkát szeretnénk szervezni.

Kaptunk 4 db műkő padlábat, amiket célszerű a játszótéren elhelyezni. Kérek néhány apukát, hogy a munkát végezzék el. A lábak nálam vannak a Szabadság u. 8-ban. Ülőkét és támlát veszünk rájuk.

A lomtalanítás május hónapban lesz Nadapon. Pontos időpontját minden ingatlan tulajdonos megkapta a VHG által küldött tájékoztatóban.

A FÉMHULLADÉK GYŰJTÉSÉT ETTŐL ELTÉRŐ IDŐPONTBAN FOGJUK VÉGEZTETNI A NEM KÍVÁNATOS GYŰJTŐK TÁVOL TARTÁSA ÉRDEKÉBEN.

A Velencei-tavi Nyári Játékok idén egy helyszínen, a velencei Északi Strandon lesznek úgy, hogy minden hétvégén más település lesz a díszvendég. A részletek egyeztetése folyik.

Ruzsin Andorné Marika nyugdíjba vonul. Mindannyiunk nevében megköszönöm az évek hosszú során végzett áldozatos, pontos munkáját és kellemes nyugdíjas éveket, jó pihenést kívánok családja körében!

Wagner Péter
polgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: