2023. szeptember 22. péntek Móric napja van, holnap Tekla névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása
A településkép védelméről szóló rendelet módosítása
Településrendezési eszközök módosítása 2022
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Az idei hosszú, hideg télről már írtam előző számunkban.

Múlt héten is úgy látszott, csak nem akar véget érni, hiszen hét elején is fehér volt a táj. Tudor meteorológusok szerint ezek voltak az utolsó próbálkozások, jön a tavasz. Hát itt van.

Népi hiedelem szerint, ha a lányokat megfürdetik a márciusi hóban, akkor (még) szebbek lesznek. Erre most volt lehetőség bőven.

A tavasz közeledtével közmunkásaink megkezdték a közterületek takarítását, a fák metszését és a köztéri bútorok festését, majd a virág ültetést.

Velence Város Polgármestere tájékoztatta az érdekelt települések polgármestereit a rövidesen elkészülő járóbeteg szakellátó központtal kapcsolatos tudnivalókról.

A létesítmény várhatóan 2010. május végén, június elején nyílik meg Velencén a Balatoni út 65. szám alatt (7-es út) a Kistérségi irodaház (volt ÉDÁSZ kirendeltség) mellett.

Teljes körű orvosi ellátás lesz, így a megvalósításhoz társult települések lakóinak - így nekünk, Nadapiaknak sem - kell a zsúfolt fehérvári SZTK-ba utazni és ott tölteni a napot.

Előjegyzéses rendszerben lehet majd vizsgálatra és kezelésre menni. Ebben a rendszerben az érintett települések állandó lakosai és adófizetői (üdülő tulajdonosok) vesznek részt. A nem állandó lakosok kártyát kapnak, ami feljogosítja őket erre.

Egyéb települések lakói csak ezután kerülhetnek sorra, ha van szabad időpont. A rendelő várhatóan reggel 8 órától este 7 óráig fogad betegeket. A háziorvosok ide utalják be a pácienseket.

A rendelő megnyitásával várhatóan egyidőben gyógyszertár is nyílik az épületben, a rendelésekhez igazodó nyitvatartással.

Az Alba-Volán bővíti az autóbusz járatok számát, amik közvetlenül a rendelőhöz, vagy a velencei vasútállomáshoz viszik az utasokat, ami onnan néhány száz lépés. A járatokról a buszmegállókban elhelyezett menetrend tájékoztat majd.

Polgármester Asszony tájékoztatta az érdekelteket a magvalósult és tervezett beruházásokról.

Velence várossal több mint tíz éve van iskola társulási megállapodásunk, amit mikor lehetőség nyílt rá, kiterjesztettünk az óvoda működtetésére is 2008-ban.

A nadapi gyerekek szülei, akiknek csemetéje a velencei iskolába jár, láthatják, hogy XXI. századi oktatási intézmény épült kéttannyelvű oktatással és számítógépes képzéssel.

Önkormányzatunknak a társulás alapján kapott többlet állami normatíva jelentős anyagi megtakarítást jelent oktatási és gyermek intézményeink fenntartásában.

Önkormányzatunk pályázatot nyújtott be illegális hulladék lerakók felszámolására. Ha nyerünk, a hajdani homokbánya területét tudjuk rendbe hozni, az Erdőkerülő út nyomvonalát kitisztítani, valamint Nadap határában az illegális szemét kupacokat felszámolni.

A Hungaroring terület idegenforgalmi hasznosítása újból megfeneklett, hiszen a jelenlegi kormány és hatóságai már hónapok óta semmilyen intézkedést nem hajlandók tenni kéréseink ellenére. Meg kell várni a tavaszi parlamenti választásokat.

Községünkben a tavaszi lomtalanítás március 27-én lesz, így a lomokat március 26-án pénteken kell a házak elé kirakni. Nem szervezünk külön fémhulladék gyűjtést, mivel az előző évek tapasztalata alapján hatástalan volt a guberálók távoltartására. Ma már mindent gyűjtenek. Tudni kell viszont, hogy a lomtalanításkor a közterületekre kirakott lim-lom széttúrása és eltulajdonítása bűncselekmény. Kíváncsi vagyok, hogy tudja a rendőrség ezt megakadályozni.

Kérek mindenkit, hogy a lomtalanítás napján fokozottan figyelje háza táját, ha lehet zárja a kaput.

Polgárőreink is járőrözni fognak.

A Bál-Na Produkció idén is szervez a tókörnyéki települések programjaiból édesvízi fesztivált. A részletek olvashatók www.edesvizifesztival.hu honlapon.

Nadap község a július 31-i Sváb-bállal vesz részt, de más programokról is tárgyalunk a nyárra.

A parlamenti választások, amint ezt a szavazási értesítőkön és a plakátokon olvasni lehet, április 11-én és április 25-én lesznek. A helyszín a Polgármesteri Hivatal. Szavazni reggel 6 órától este 7 óráig lehet. Kopogtató cédulát március 19-ig gyűjthetnek a pártok és a jelöltek.

Wagner Péter
polgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: