2024. június 14. péntek Vazul napja van, holnap Jolán névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Munipolis hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-BJA/2021
„Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása”

Támogatás összege:
2 714 417 forint
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

A napok óta tartó ítéletidő településünkön szerencsére nagyobb kárt, katasztrófa helyzetet nem okozott eddig és reméljük, ezután sem fog okozni.

A tapasztalt események és keletkezett károk viszont nem várt intézkedéseket kívánnak, amiknek nem tervezett anyagi vonzata lesz. Körül jártam a falut hétfőn (május 17.) reggel és az alábbiakat tapasztaltam:

Néhány fa kidőlt, nagyobb ágak törtek le, ezek eltávolítására és saját, tüzifaként való felhasználására engedélyt adok előzetes bejelentés nyomán.

Sajnos az útpadkák kőszórását rendszeresen elviszi a víz, ez helyenként olyan mértékű, hogy pótlása szükséges. A csütörtöki felhőszakadás nyomán több pincét elöntött a víz, szivattyúzni kellett. A kőszórásos utcákban kátyúzáshoz hozattunk zúzott követ, de a kimosások miatt további mennyiség szükséges.

A tapasztalatok alapján, miután ilyen szélsőséges időjárási jelenségek egyre sűrűbben várhatók sürgős feladat főleg az új településrészeken a felszíni vízelvezetés megoldása, ami a következő önkormányzati ciklus egyik legsürgősebb feladata lesz, amit választási programom tartalmazni fog.

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy erre vonatkozó munka korábban megindult a kistérség szervezésében, miután pályázati pénz csak ilyen felállásban volt elnyerhető. Elkészült pályázati pénzből a települések - így Nadapé is - vízelvezetésének tanulmány terve, de a kivitelezésre nem nyertünk anyagi forrást. Sajnos ennek hiányában Önkormányzatunk nem kapott építési engedélyt az új utcák szilárd burkolatának, ezzel együtt megnyugtató vízelvezetésének megépítésére, így saját erőből, zúzottkő terítést csináltattunk. A folyamatos beépülés, építési forgalom, valamint a házi közmű bekötések miatt egyébként sem lett volna célszerű végleges burkolatot építeni. Az Akácfa soron olyan felajánlás történt, ha hozatunk zúzott követ, az ingatlan tulajdonosok a kátyúzást folyamatosan elvégzik. Ez részben megtörtént, de a viharok után komolyabb mennyiség szükséges. Ezt a módszert máshol is követni lehetne.

A Nadapi Hírmondó különszámában tájékozattam Önöket, a nem állandó lakos, de itt házas ingatlannal rendelkezők lehetőségéről a velencei szakrendelő igénybe vételével kapcsolatban. Nekik biztosítják a társult települések az un. Bónusz kártyát.

Aki Nadapon állandó lakos, annak nincs teendője, nincs szüksége bónusz kártyára, neki a lakcím kártyája kell a beutaláshoz.

LEADER pályázat keretében megjelent a Velencei-tavi kistérség településeinek tájékoztató füzete. Ebben minden fontos információ megtalálható, akinek szüksége van rá, a Polgármesteri Hivatalban, az Óvodában, az élelmiszer boltban, a Patkó Csárdában és a kocsmában talál.

Ebben megtalálható a Velencei-tavi Nyári Játékok idei programja. 2009-hez hasonlóan idén is a velencei Északi Strandon lesz, változás annyi, hogy a települések nem külön – külön, egy - egy hétvégén lesznek díszvendégek hanem a nyitó alkalommal június 18-19-20-án. Információk szerint a többi hétvégén a programok fizetősek lesznek, erről pontos információnk még nincs.

Wagner Péter
polgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: