2024. május 28. kedd Emil, Csanád napja van, holnap Magdolna névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Munipolis hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-BJA/2021
„Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása”

Támogatás összege:
2 714 417 forint
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

A képviselő-testület elfogadta Nadap község 2011. évi költségvetését.

A költségvetés bevételi és kiadási főösszege 90 millió 213 ezer Ft. A költségvetés bevételi és kiadási oldala megegyezik, de ezt csak további szigorú takarékossággal lehetett elérni. Miután az önkormányzat saját bevételei igen korlátozottak, a képviselő-testület folyamatosan keresi a lehetőséget új, lehetőleg állandó bevételi források megteremtésére.

Miután községünkben iparűzési adó nincs, kedvező helyszínt jelent községünk cégek részére székhely alapításra, így a gépjárműadó önkormányzatunkhoz folyik be.

A képviselő-testület, miután részvényes a szolgáltató cégek egy részében, elfogadta a 2011. évi díjmegállapításokat. A DRV Zrt. tájékoztatta a lakosságot a 2011. évi víz- és csatorna díjképzésről. Miután a csatornadíj megállapításába van jogunk beleszólni, annak összegét a tavalyi szinthez képest sikerült csökkentetnünk a szolgáltatóval. Köztudott, hogy településünkön, illetve a Velencei-tó környékén a víz- és csatornadíj az egyik legmagasabb az országban, ezért bizonyos határ felett állami támogatás jár. Miután az illetékes minisztérium az állami támogatás megállapításához szükséges limitet január 1-jével nem állapította meg, a víz- és csatornadíj számlázása a DRV részéről a 2010. évi szinten történik.

A vidékfejlesztési miniszter 2011. évi szolgáltatási díjakra vonatkozó rendeletének hatálybalépésekor a DRV módosítja a szolgáltatási díjakat, figyelembe véve az állami díjtámogatást.

A lakossági kommunális hulladék esetében a VHG Kft. gyakorlatilag inflációval növelt díjat terjesztett önkormányzatunk elé, amit elfogadtunk. Újdonság az, hogy a lakosság hulladékát csak 110 l-es kukaedényből szállítják el, mégpedig akkor, ha a szolgáltatási szerződéshez biztosított sárga matrica arra rá van ragasztva. Ezzel kerülhető el, hogy egyes háztartások szerződés és díjfizetés nélkül részesüljenek a szemétszállításban. A lomtalanítás március 26-án lesz, ezért az elszállításra váró lim-lomot március 25-én, pénteken kell legkorábban, de legkésőbb is az ingatlan elé kirakni, miután azok elszállítását 26-án kora reggel kezdi meg a szolgáltató.

Kérem azokat az ingatlan tulajdonosokat, akik korábban az önkormányzattól nemzeti színű zászlót kaptak a házak fellobogózására, hogy azt, március 15-én, illetve többi nemzeti ünnepünkön rakják ki épületükre.

Polgárőrségünk közreműködésével a Rendőrség bűnözőket vett őrizetbe február 20-án délután községünkben.

Ezúton is kérem a lakosságot, hogy személyi jövedelemadójának 1 %-át a nadapi Polgárőr Egyesület részére ajánlja fel, aminek adószáma:

18499247-1-07

A Polgárőrség ezen túlmenően egyéb anyagi támogatást is köszönettel elfogad.

A Katolikus Egyház karitász csoportja és önkormányzatunk között az együttműködés egyre szorosabbá válik. A működésre átadott községi könyvtár egyre nagyobb látogatottságnak örvend, biztosítottuk az internet hozzáférést is. A nadapi esték programsorozat lassan kinövi a nagy érdeklődés miatt a plébánia épületét, ezért ha szükséges a községi művelődési házban biztosítunk helyet a rendezvényeknek.

Önkormányzatunk, a kistérségi közkincs kerekasztal nadapi szekciója és a karitász csoport babaliget létesítését határozta el a Zengő parkban. Mindazon gyermekek, akik a XXI. században születtek, községünkben laknak és majdan születni fognak, valamilyen emléknövényt fognak kapni ebben a ligetben.

A babaligetet lakossági összefogással kívánjuk létrehozni és ehhez kérjük a későbbiekben a kedves szülők segítségét, fizikai munkával és esetleg anyagiakkal.

Wagner Péter
polgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: