2024. június 18. kedd Levente napja van, holnap Gyárfás névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Munipolis hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-BJA/2021
„Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása”

Támogatás összege:
2 714 417 forint
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Nadap Község Önkormányzata éves munkatervének megfelelően közmeghallgatást tartott november 15-én.

A csekély lakossági érdeklődés (mintegy 5 fő) miatt az alábbiakban teszem közzé az ott elhangzott polgármesteri beszámolót.

Önkormányzatunk ebben az évben is gondoskodott településünk zökkenőmentes üzemeltetéséről. A száraz időjárás miatt kisebb feladatot jelentett a település tisztán tartása, a fűnyírás. Szintén a szárazság miatt gyakorlatilag szükségtelen volt a Kistérségi Társulás szervezésében végzett szúnyoggyérítés, ami egy alkalommal volt.

Tavasszal sikerült a romos varroda épület bontását minimális költséggel közmunkával elvégezni. A Katolikus Egyháznak szüksége volt a bontott cserépre a plébánia felújításához, így a bontásért elvitték a tető faanyaggal együtt. A munkában sokan részt vettünk.

A közmunka program keretében foglalkoztattuk az arra jogosultakat, aki vállalták a munkát.
Munkájuk az állandó közmunkásunk segítségével és irányításával a közterületek szépítése, rendben tartása és futárszolgálat volt. A program idén befejeződött.
A Nadapot Pázmánddal összekötő út padkájának, valamint a volt TSZ udvar területének gaztalanítását vállalkozóval végeztettük, megfelelő munkagéppel.

Jó együttműködés alakult ki a Karitász csoporttal, érdekes előadásaikhoz az érdeklődés örvendetes növekedése miatt folyamatosan biztosítjuk a Művelődési Házat. Rendezvényeinket kölcsönösen részt veszünk.

A kistérségi Közkincs Kerekasztalban is megfelelően képviseltetjük magunkat, így részt veszünk a kistérségi kulturális rendezvényeken.

Az év folyamán két hagyományos szabadtéri rendezvényünk volt, a majális és a sváb-bál.

Sajnos nemzeti és állami ünnepeinken az érdeklődés hiánya miatt évek óta nem tartunk megemlékezést.

Új kezdeményezés és színfolt volt a babaliget ünnepélyes megnyitása. Tartalommal való megtöltése a jövő feladata.

Önkormányzatunk jó kapcsolatot tart fenn a kistérségi, valamint a szomszédos településekkel, hatóságokkal, állami szervekkel.

Polgárőrségünk működik, köszönettel tartozunk tagjainak, akik szabad idejükben végzik a szolgálatot éjjel és nappal. Ennek is köszönhető a közbiztonság községünkben, betörés gyakorlatilag nem történt, csak a Csúcsos hegyen négy alkalommal az év folyamán.

Itt kell felhívni az Önök figyelmét az egyre szaporodó trükkös lopásokra, ahol valamilyen ürüggyel jutnak be egyesek főleg idősebb emberekhez és tulajdonítják el értékeiket.

A nem kívánatos elemeket a rendőrség, a polgárőrség és a családsegítő szolgálat segítségével igyekszünk távol tartani.

Újból van Sukoróval közös rendőr körzeti megbízottunk. Török Tamás.

A szőlő érésének idején néhányan nehezményezték a karbid ágyú durrogását. Ez mindig is volt legfeljebb csősz durrogtatott petárdával, vagy sörétes vaktölténnyel.
A termés - seregélyektől való - megóvása érdekében szükséges ez, ugyanúgy, mint az éjszakai aratás, vagy szántás a határban, esetleg a harangszó és a toronyóra ütése.
Ezek hozzá tartoznak a falusi élethez.

Községünk részt vett a korábbi évekhez hasonlóan a tókörnyéki települések virághíd akciójában, valamint beneveztünk a "Virágos Magyarországért" mozgalomba. Utóbbi eredmény hirdetésén Godó Mónika képviselő és jómagam vettünk részt, számunkra tanulságos, de bíztató kezdet.

Ebben az évben a gazdasági helyzet bizonytalansága miatt - szem előtt tartva a szigorú takarékos gazdálkodást - nem terveztünk beruházást, fejlesztést, csak a Zengő utca, Barackos utca és az Akácfa sor hiányzó részének vízelvezetését csináltuk meg
Nem tervezett kiadás volt viszont mintegy 300.000.- Ft. értékben az orvosi rendelő felújítása, amit büntetés terhe mellett az ÁNTSZ írt elő.

Végezetül: Minden év végén készítünk a következő évre költségvetési koncepciót. Ezt eddig minden alkalommal nagy biztonsággal tudtuk elkészíteni.

Az Önkormányzati Törvény tervezete folyamatosan módosul a tárcaközi és a kormányzó párti frakciók egyeztetése során, mielőtt a parlament a végső formát elfogadná. A törvény nagy mértékben befolyásolja az Önkormányzatok pénzügyi lehetőségeit, így most lehetetlen terveznünk. Költségvetési koncepciót az összes külső feltétel megléte esetén tudunk majd biztonsággal készíteni. Vannak elképzeléseink, a 2012. évi költségvetési koncepciót a decemberi testületi ülésen fogadja el a Képviselő Testület.

Wagner Péter
polgármester


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: