2023. szeptember 26. kedd Jusztina napja van, holnap Adalbert névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása
A településkép védelméről szóló rendelet módosítása
Településrendezési eszközök módosítása 2022
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

A Magyar Közigazgatás fokozatosan, 2012-vel kezdődően jelentős változáson megy keresztül az Önkormányzati Törvény elfogadásával.

A Többcélú Kistérségi Társulások 2013. január 1-én megszűnnek, helyettük Járások lesznek, nagyjából hasonló számban. Jelenlegi, de véglegesnek tekinthető állapot szerint gárdonyi székhelyű járás lesz a Velencei-tó településeinek részvételével. Annyi az eltérés a korábbiakhoz képest, hogy Pákozd és Sukoró átkerül a Székesfehérvári Járásba, hozzánk jön viszont Pusztaszabolcs és Szabadegyháza. A Gárdonyi Járás települései tehát: Gárdony, Kápolnásnyék, Nadap, Pázmánd, Pusztaszabolcs, Szabadegyháza, Velence, Vereb, Zichyújfalu.

A kétezer fő lélekszám alatti településeken megszűnik a Polgármesteri Hivatal, társulva Közös Önkormányzati Hivatal fog működni. A polgármester csak társadalmi megbízatású lehet, főállású nem.

Ez az intézkedés Nadapot nem érinti, miután az Önkormányzat fennállása óta Körjegyzőségben dolgozunk Kápolnásnyékkel, esetleg más kistelepülés is csatlakozhat a közös hivatalhoz. Nadapon társadalmi megbízatású polgármester dolgozik.

Bizonyos hatósági és intézkedési jogkörök is átkerülnek a Járási Hivatalhoz.

Az iskolák állami fenntartásúak lesznek, az óvoda viszont marad önkormányzati tulajdonban és fenntartásban.

Legújabb információ szerint a velencei iskolát a Baptista Szeretetszolgálat szeretné átvenni működtetésre. Nem vallási iskola lenne. A Velencei Önkormányzat, az iskola tanári kara és a szülők nagyobbik része is támogatja ezt a megoldást az állami fenntartás helyett. Az előzetes szavazás alapján Velence Önkormányzata felhatalmazást kapott a tárgyalások folytatására. Miután Nadapnak tizenkét éve oktatási társulási szerződése van Velencével, a változás érinti gyermekeinket is. További információ bírtokában tájékoztatni fogom a nadapi szülőket is.

Nadap Község Önkormányzat Képviselő Testülete elfogadta településünk 2012. évi költségvetését. Szigorú takarékossággal tudjuk biztosítani a falu működtetését, a kényszerűen megemelt adók fedezik a csökkent állami támogatás miatt kieső bevételt, valamint az ÁFA növelésből és az energia hordozók drágulásából adódó többlet költségeket, ami a működés minden területére kihat. Költségvetésünk egyensúlyban van, de fejlesztésre csak év közben a tényleges számok ismeretében nyílhat lehetőség.

Az Agárdi Termálfürdő nyugdíjas belépőinek támogatását ebben az évben nem tudja biztosítani Önkormányzatunk.

Nagyon fontos lenne az elbontott varroda maradékának elszállítása, ezzel együtt ott a járda javítása és korrekciója, a vízelvezetés megoldásával együtt. Célszerű lenne a meglévő járda meghosszabbítása a Haladás út 60 és 58 előtt, így csatlakozása a hivatal előtti járdához.

A 2011. évben kitűzött célok megvalósítása is áthúzódik legkorábban erre az évre, de csak akkor van rájuk lehetőség, ha a szükséges pályázatok többszöri halasztás után megjelennek. Ilyen pl. a térfigyelő kamera rendszer, a babaliget berendezése, az orosz emlékmű átépítése és a községi temető utcai kerítése.

Végezetül reményeink szerint közeleg a tavasz, véget ér a havas hideg tél, ami egyébként klasszikusnak volt mondható.

Wagner Péter
polgármester


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: