2024. július 23. kedd Lenke napja van, holnap Kinga, Kincső névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Munipolis hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-BJA/2021
„Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása”

Támogatás összege:
2 714 417 forint
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Lassan végéhez közeledik a 2012-es év, így ez az utolsó idei száma a Nadapi Hírmondónak.

Beszámolok Önöknek a legutóbbi lapszám kiadása után történtekről.

Mint látják megépült az un. „varroda sarok” útkorrekciója. A varroda bontása után az éles kanyar jobban beláthatóvá vált, így főleg a nagy járművek (ellenére a 15 tonnás súlykorlátozásnak és 30 km-es sebességkorlátozásnak) gyorsabban hajtottak, sok esetben felhajtva a gyalog járdára, letiporva, tönkretéve azt. Ez komoly baleseti forrás is volt. a beruházást az Önkormányzat saját erőből hajtotta végre.

Az óvodában új udvari játékokat kellett telepíteni, miután ellenőrzés során kiderült, hogy nem felelnek meg az új biztonsági előírásoknak. Miután erre pályázni nem lehet, szintén saját forrásból kellett megoldani a játékok cseréjét és az biztonságos esési zónák kialakítását.

Ezek után ellenőriztettem a Szabadság u-i játszóteret is (ami építésének idején megfelelő minősítést kapott), kiderült, hogy az új előírásoknak semmilyen módon nem felel meg, így bontandó lenne. Szerencsére nyílt pályázati lehetőség a felújításra ill. új játszótér építésére, a pályázatot beadtuk. Ha sikerül, tavasszal kerül sor a játszótér átépítésére.

November 11-én közmeghallgatást tartott a képviselő testület a kultúrházban, amin a lakosság részéről 2 fő vett részt.

Tájékoztattuk a jelen lévőket a jövő évi költségvetési koncepcióról, az óvoda vezetői pályázat állásáról, valamint a 2012 I-III. negyedévi pénzügyi zárásról.

Rendkívüli ülés keretében alkotta meg a képviselő testület a 2013. évi szemétszállítási díjról szóló rendeletét. A rendeletalkotás jelképes, miután egységes lesz a szállítási díj és a feltételek, más lehetőségünk nincs, elfogadtuk a meghirdetett árat.

Jövő évtől kezdődően egységes hulladékszállítási díjat kell alkalmazni azoknak az önkormányzatoknak, akik a Közép-Dunavidéki Hulladékgazdálkodási Konzorcium tagjai (mint Nadap is). A hulladékszállítási díj az edényzet űrtartalma alapján tehát literenként kerül megállapításra, 4.01 Ft./liter összegben. Nadapon a 110 literes edények használatosak, kisebb „kuka” használatára nincs lehetőség, miután így a díj emelkedne. Olyan települések esetén ahol engedélyezik a kisebb (80 literes) kuka használatát, ott is csak egy személyes nyugdíjas háztartásban teszik ezt lehetővé.

Az éves díj 22.937,20 Ft. lesz 2013-ban. Ez az összeg 52 alkalmas (hetenként egy) háztartási hulladékszállítást, 8 alkalmas zöldhulladék szállítást, 12 alkalmas házi szelektív gyűjtést (havonta egy alkalommal külön gyűjtött papír, fém, műanyag és üveg hulladék), valamint évi egy lomtalanítást. Tehát jövő évben már nem választhatunk a zöldhulladék elszállításának módjáról, hiszen benne van a kötelezően fizetendő árban.

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az ősz folyamán olyanok is igénybe vették a zöldhulladék elszállítási lehetőséget, akik a nyár folyamán szót emeltek ellene.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban kétségeim vannak, részletes feltételeit a szolgáltató dolgozza ki és tájékoztatja a lakosságot. Szelektív hulladékgyűjtő szigetünk is megmarad.

2012 év végén lejár a csatorna beruházás garanciális ideje. Önkormányzatunk annak idején szerződést kötött a DRV-vel a fenntartási munkákra, így ezekkel továbbra sem kell foglalkozni.

A házi kisátemelők viszont nem képezhették annak idején a pályázat, így a beruházás részét, tehát a garanciális idő lejártával ezek javítása az ingatlan tulajdonosát terheli.

Egyeztetés után megállapodtam a DRV-vel, hogy az év végi ünnepek alatt még elvégzik az esetleg szükséges javítást térítés mentesen, de 2013 januártól ezért már fizetni kell.

Saját tapasztalatomat osztom meg az érdekeltekkel.

Az átemelő leállása legtöbb esetben az elzsírosodás miatt van, miután leragad a szintérzékelő labda, így üres állapotot érzékel. Fogni kell egy hosszú botot (2-3 méteres) és lenyúlva a bödön aljába megmozgatni, felszabadítani a labdát. Ekkor a szivattyúnak működnie kell. Ha ez nem segít, akkor kell hívni a szerelőket az Agárdi Szennyvíztelepen.

Wagner Péter
polgármester


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: