2024. július 23. kedd Lenke napja van, holnap Kinga, Kincső névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Munipolis hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-BJA/2021
„Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása”

Támogatás összege:
2 714 417 forint
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

A hosszú tél miatt lényegesen többet kellett költeni a hókotrási és a csúszásmentesítési munkára, mint a korábbi években, mintegy 800eFt.-ot.

A tél folyamán Nadapon katasztrófahelyzetet nem okozott az időjárás, a március közepi hóvihar sem.

A játszótér pályázat befogadásáról értesítést kaptunk, Stadler Klára szerint néhány héten belül várható eredmény. Ennek eredményeként megújul a Szabadság utcai játszótér, bővül a játék állomány. Önkormányzatunk próbál a meglévő, közkedvelt és jó állapotú játékoknak is az új előírások szerinti minősítést szerezni. Azért, hogy azok megmaradhassanak. Ha nyerünk!

Nadap Község Képviselőtestülete április 16-án tartotta munkaterv szerinti ülését, amin az alábbi döntések születtek:

- Elfogadtuk az Önkormányzat és a Körjegyzőség 2012. évi zárszámadását. Takarékos gazdálkodással fedezték a bevételek a kiadásokat, hitel felvételre nem került sor 2012-ben sem.

- 2013. július 1-el megszűnik a Velence várossal 2007-ben kötött óvoda fenntartási társulás, miután nem jelent többlet normatívát, így okafogyottá vált. Óvodánkat ettől az időponttól kezdve Nadap Község Önkormányzata tartja fenn, az állami feladat finanszírozás miatt várhatóan olcsóbban. Az óvoda neve a szülők és az óvoda alkalmazottainak választása alapján: NADAPI KEREKERDŐ ÓVODA. Az óvoda személyzete változatlan.

- Önkormányzatunk döntése alapján továbbra is a velencei székhelyű HUMÁN CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT látja el községünkben a problémás családok, személyek gondozását és a házi segítségnyújtást.

- Nadap község továbbra is társulási formában látja el az ORVOSI ÜGYELETI SZOLGÁLATOT a velencei járóbeteg szakrendelő szervezésében.

- Pályázati lehetőség nyílt 100 %-os finanszírozással olyan Önkormányzatok részére, amik nem részesültek adósság konszolidációban, magyarul nem adósodtak el. A képviselőtestület döntése alapján ennek keretében megpályázzuk a községi tréfigyelő kamera rendszer építését.

• A képviselőtestület döntött az ún. Hungaroring terület vagyonkezelői jogának közös megegyezéssel történő megszűntetéséről. A négy darabból álló, összesen 44 ha. területet az eltelt 7 év alatt nem tudtuk hasznosítani a kért idegenforgalmi célra egyrészt nagyobb részének időközben történt Natura 2000 besorolása, a többi terület mezőgazdasági célú besorolása, másrészt a kötelezően előírt engedélyek beszerzésének nehézsége, így befektetők elállása miatt.

- Több árajánlat érkezett a belterületi utak felújítására vonatkozóan. Pályázati lehetőség hiányában a Nadapi Hírmondó előző számában leírt megoldás jöhet szóba. A képviselőtestület döntése alapján nem lehet elkerülni az érintett ingatlan tulajdonosok anyagi teherviselését a beruházás 50 %-ának mértékéig, ami ingatlanonként 50 ezer Ft. hozzájárulást jelent részükre. Minden érintett értesítést kap, ami kötelezettség vállalási nyilatkozatot is tartalmaz. Egy-egy utca felújítása akkor jöhet szóba, ha ott minden tulajdonos vállalja és adott időre meg is fizeti ezt a becsült összeget. A beruházás befejezése után pontos elszámolás alapján várhatóan visszatérítés jár a tulajdonosoknak, miután a beérkezett ajánlatok alapján fedezi a munkák értékét. Ha ez a megoldás nem sikerül, marad a murva burkolat kátyúzása a szükséges helyeken, ami viszont nem jelent megfelelő és végleges megoldást. Ezután várakozás bizonytalan pályázatokra.

Wagner Péter
polgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: