2024. június 14. péntek Vazul napja van, holnap Jolán névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Munipolis hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-BJA/2021
„Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása”

Támogatás összege:
2 714 417 forint
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

A Nadapi Hírmondó nem a korábbi rendszerességgel, ha szükséges volt külön kiadással, hanem az aktuális információk által kívánt időpontokban jelenik meg.

Népszerű a községi zárt levelező lista, amin keresztül az arra feliratkozók azonnal tájékoztatást kapnak egyéb témákról is az interneten keresztül pl: rendezvények a Velencei-tó körül, bűnügyi információk és felhívás a rendőrség részéről, pályázati lehetőségek stb. Erre a listára folyamatosan lehet feliratkozni a polgarmester@nadap.hu címen.

Nyári rendezvényeink, legutóbb a hagyományos Sváb-bál rendben lezajlottak, jól szórakoztunk. Új színfolt volt, ahogy a megnyitóban elmondtam, a felújított Ősjegy és a tájrehabilitáció során felállított tájékoztató táblák. A résztvevők érdeklődéssel olvasták ezeken a Szintezési Főalappontok történetét, a Velencei-hegységről, a madárvilágról és a növényzetről szóló tájékoztatókat. Sajnos az egyik táblát ismeretlenek kidöntötték, de a bálra újból felállításra került.

Sajnálatos tűzesetek történtek a nyári forróságban, a Millenniumi park mellett leégett egy nádtetős ház, valamint a Pázmándra vezető mezőgazdasági út mellett a tarló. A tarlótűz nem okozott különösebb kárt, de a nyári szárazság és meleg miatt fokozottan be kell tartani az általános tüzelési tilalmat, valamint mellőzni a járművekből égő cigaretta kidobását.

Augusztus elsejétől új szolgáltató, a Magyar Telekom leányvállalata a Kalász Net Kft. biztosítja községünkben a kábel tv. és internet szolgáltatást.

Erről a meglévő előfizetők tájékoztatást kaptak.

A jelenlegi központot korszerűsítik, így bővített szolgáltatást, jobb minőséget fognak produkálni. Ez időnként adás kimaradást okoz, amiért a szolgáltató elnézést kér.

A havi előfizetést augusztus hónapban már az új szolgáltatónak kell fizetni, erről értesítést küldenek. Aki eddig bankon keresztül utalta a Transelko Kft. felé a díjat, ne felejtse el augusztus 20-a előtt visszavonni a megbízást.

Új bekötésre is van lehetőség, amit a 06-40 201-200 ügyfélszolgálati számon lehet megrendelni. Ezen a számon lehet hibabejelentést is tenni.

Az új szolgáltató részletes tájékoztatója külön elolvasható weblapunkon.

Vegyes eredménnyel tudtunk pályázni az év folyamán.

Nem nyertünk az adósság-konszolidációban nem részesült Önkormányzatok részére kiírt térfigyelő rendszer pályázaton. Nem tudom, hogy ezek után mivel kompenzálja az állam takarékos működésünket.

Nyertünk viszont mintegy 5 Millió Ft.-ot új játszótér építésére, más forrásból. A játékok gyártása folyamatban van, az új játszótér várhatóan szeptember folyamán épül meg, új játékokkal kibővítve.

Mint ismeretes a 2006-ban a Szabadság utcában önerőből épített játszóterünk az új előírásoknak már nem felel meg, nem kap minősítést. Ennek hiányában le kell bontani. Egyes játékok el is használódtak.

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, a kisgyermekes szülőket, hogy a még használható játékok elvihetők a bontás után. Célszerű ebben az érdekelt apukák közreműködése, akik a játékokat igénylik. Az igénylést a Polgármesteri Hivatalban lehet leadni, vagy a fenti e-mail címen. Többes igénylés esetén nyilvános sorsolás lesz. Az elvihető játékok: csúszdás mászóvár, hinta, libikóka.

Felhívom a szülők figyelmét, hogy ezek a játékok csak saját felelősségükre, saját (magán)területükön használhatók, esetleges balesetekért az Önkormányzat nem vállal felelősséget.

Több lakossági panasz miatt Önkormányzatunk rendeletet (csendrendelet) alkotott a lakosság nyugalma érdekében. A rendelet hatályba lépett. Eszerint:

Nadap belterületén a lakóingatlanok és zöld felületeinek építésével, fenntartásával kapcsolatos zajos tevékenység (kalapálás, fűrészelés, gyorsvágó berendezés használata), motoros kerti és barkácsgépek, építőgépek üzemeltetése vasár és ünnepnapokon tilos. A tilalom előző nap 22 órától követő nap 07 óráig tart.

Rendezvényekkel és nyilvános szórakozóhelyekkel kapcsolatos zajkeltés ügyében a jegyző hatásköre intézkedni.

Wagner Péter
polgármester


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: