2023. szeptember 30. Jeromos napja van, holnap Malvin névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása
A településkép védelméről szóló rendelet módosítása
Településrendezési eszközök módosítása 2022
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Napház - Nadapi Alkotóház

Nadap gyönyörű. Mint táj, mint természet, mint falu... olyan, mint egy eldugott kincs.

Egy kis sziget, ahol még lehet a természethez közel és a természettel együtt élni. Értékeit talán könnyebb friss szemmel észrevenni, épp ezért is jönnek, szeretnek bele és telepednek le annyian Nadapon. Ami még hiányzik, azt nekünk kell beletenni.

Eddig még hiányzott egy kapcsolódási pont az itt élők között. Messzebb kellett menni, ha az ember valamilyen foglalkozáson vett volna részt, legyen szó akár sportról, akár alkotásról. Az itt élő gyermekek számára nem voltak délutáni gyerekprogramok, hasznos, fejlesztő szabadidő elfoglaltságok.

Ezt a hiányt szeretnénk pótolni megnyíló alkotóházunkkal a Napház – Nadapi Alkotóházzal.

Az alkotóház egy különálló házrészben kapott helyet – jelenleg 50 m2-en működik, ahol rajzórák, kreatív foglalkozások, zeneórák zajlanak. Hamarosan megnyílik a galéria is, ahol mozgás-órák (kortárs tánc, tánc és ritmus kicsiknek, stb.) kapnak majd helyet.

Jelenlegi programjaink:

- Napház rajziskola – A rajziskola tíz modulra bontja a rajz tananyagot. Óvodás korúaknak és felnőttek is bekapcsolódhatnak kurzusokba. Készségfejlesztésnek, kikapcsolódásnak is ajánljuk, illetve, ha profi szinten meg szeretne tanulni rajzolni.

- Zong-óra – Hangszerismerettel (5 különböző hangszer), ritmusgyakorlatokkal, játékos zenei feladatokkal egybekötött zenei alapozó óra óvodás korú, illetve kisiskolás korú gyerekeknek.

- Zongora, furulya oktatás – A zongora,- és furulyaiskola alapjait tanulhatják meg a résztvevők – egy stabil tudást, zeneszeretetet vihetnek tovább a gyermekek– ha bármelyik hangszeren szeretnék továbbképezni magukat. Kisiskolás kortól ajánljuk.

- Tánc és ritmus - Ez a kurzus egy mozgáskoordinációt, ritmusérzéket fejlesztő zenés, táncos foglalkozás - kortárs tánc és mozgásterápia alapokon. Hiperaktív és visszahúzódó gyermekek számára is előnyös és ajánlott. A galéria megnyitásáig külső helyszínen folynak a foglalkozások óvodás korosztály részére.

- Kortárs tánc - Ezen az órán az egyensúly, a földdel való kapcsolat, ugrások és gördülések kapnak szerepet, kreatív, játékos, testtudatosságot fejlesztő feladatokon keresztül. A foglalkozás iskolás korosztály számára, jelenleg külső helyszínen folyik.

- Magánórák - Ha a résztvevő számára nagyobb odafigyelés, koncentráltabb munka, illetve személyre szabott foglalkozás szükséges, - legyen szó iskolafelkészítésről, készségfejlesztésről, összpontosítást, vagy épp a könnyed, felszabadult alkotást segítő foglalkozásról – akkor ezt az órát ajánljuk.

Amit hamarosan tervezünk:

- Rovó kör – Ezen a foglalkozáson a rovással ismerkedhetnek meg a résztvevők. Játékos feladatokon keresztül és közben számos ismeretet átadva kerülhetnek közelebb a résztvevők ehhez a különlegesen szép és értékes, ősi íráshoz.

- Építész-műhely gyermekeknek – Ebben az alkotóműhelyben a bütykölni szerető, az alkotásban elmélyülni hajlamos gyerekekkel kompozíciós, makettezős, játékos ház-tervezős feladatokat oldunk meg, számos kreativitást és logikai készséget fejlesztő feladaton keresztül.

Ezzel a kicsiny, önerőből induló kezdeményezéssel szeretnénk összehozni az együtt gondolkodó, hasonszőrű embereket. A foglalkozásokat nem csupán gyermekek számára tartjuk. Igény szerint új órák is indíthatók, illetve foglalkozások tarthatók a helyszínen.

Kérdéseivel, észrevételeivel keressen bennünket a naphaz@naphaz.com e-mail címen, illetve az órákról, az órarendről aktuális információt találhat a www.naphaz.com oldalon, vagy a facebook-on.

Programjaink a MAAK Design Kft. szervezésében valósulnak meg.


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: