2023. szeptember 30. Jeromos napja van, holnap Malvin névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása
A településkép védelméről szóló rendelet módosítása
Településrendezési eszközök módosítása 2022
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Első Nadapi Kultúr Kerékpártúra és Futás

2014 szeptember 6-án, szombaton megrendezésre került az első Nadapi Kultúr Futás és Kerékpározás a Zrínyi kórus hangversenyével.

Hagyományteremtő szándékkal rendeztünk civil kezdeményezésre kerékpártúrát és futást, majd ezt követően hangversenyt a Nadapi Karitász Egyesület segítségével és az Önkormányzat engedélyével, némi anyagi hozzájárulásával. A családias hangulatú rendezvényen résztvevő futókat, kerékpárosokat, kórustagokat és érdeklődőket bográcsban főtt babgulyással, slambuccal, palacsintával, szódával, szörppel és kávéval vártuk.

A 22,3 km es távnak 14 futó és 20 kerékpáros vágott neki. A futók elsőként beérkezett részvevője egy Ultramaratonista, aki 1 óra 45 perc alatt, míg az első beérkező Nadapi kerékpáros 50 percen belül teljesítette a távot. Az összes futónak és kerékpárosnak egyedi kézműves nadapi fa plakettel kedveskedtünk teljesítményük és részvételük elismeréseként. Az emlékplakettel a kórustagok és külsős önkéntes segítők szívét is melengettük.

A 22,3 km es távot a sportolók Nadapról indulva Pázmándot, Verebet, Lovasberényt érintve érkeztek vissza Nadapra a Plébánia udvarára A másodiknak érkező befutó/befutók Nadapiak a Barackos utcából. Ők egymás mellett érkeztek a Plébánia udvarára, nem is csoda hisz Ők már egy jól összeszokott futópáros. Ahogy idejük engedi, együtt róják futva Nadap környékét. Az első kerékpáros beérkező szintén nadapi, aki bőven egy órán belül teljesítette a távot. Ő egyben a Karitász Egyesület egyik oszlopos tagja. A második és harmadik helyen beérkező kerékpárosok is Nadapiak voltak. A "külsősöket", akik részt vettek a sportoláson, hangversenyen, magával ragadta a családias hangulat és a táj szépsége. Mindeni aki itt volt azonnal jelezte, hogy jövőre biztos jönnek, ami azt jeleni, hogy legalább kétszer annyian leszünk a mostani 108 fővel szemben.

A futás, kerékpározást követően 18 órai kezdettel a Zrinyi Kórus adott hangverseny csodálatos akusztikával megáldott templomunkban. A hallgatóság majdnem megtöltötte a templomot.

A vendéglátásról:

A sportolók beérkezését követően jóízűen fogyasztott mindenki a Nadapi Karitász Egyesület jóvoltából készült bőséges babgulyásból és slambucból. Többeket láttunk repetázni, ami nagyon kellemes visszajelzés számunkra, hogy az étel jól sikerült.

Az indulás előtt és a rendezvényen folyamatosan lehetett palacsintákat fogyasztani, melynek tészta alapanyagának költségét magára vállalta az Önkormányzat. A palacsintákat a helyi Nyugdíjas Egyesület tagjai és a Barackos utcai lakók sütötték és töltötték saját, valamint adomány lekvárokkal és kakaóval. Megközelítőleg 600 darab palacsinta készült, ami nagy részben el is fogyott. A maradékot a helyiek közt kiosztottuk.

A rendezvényen csak szóda és szörp volt italként, a gyermekeknek kedvezve. Abból is szépen fogyott, 110 liter. Alkoholt nem szerettünk volna, ugyan igény lett volna rá.

Az előzmények:

Első ötletként, ami 2012 ben pattant ki fejünkből egy "sima" futást szerettünk volta rendezni a Barackos utcai lakók összefogásával, sok külsős értsd nem Nadapi sportembert is megmozdítva. Hosszú hezitálás után az eredetileg csak futás szervezését megkezdve bevontuk a helyi Karitász Egyesületet, ahol felmerült az igény kerékpározásra és a hangverseny megtartására is. A kezdeti egyeztetéseken körvonalazódott számunkra, hogy a rendezvényünket hosszútávra tervezzük, így elhatároztuk, hogy hagyományt teremtünk és évről-évre megszervezzük. Fő célunk, hogy társadalmi összefogással a helyi adottságokat kihasználva kulturált keretek között felpezsdítsük az életet Nadapon. Távolabbi civil célunk a Karitász Egyesülettel együtt, hogy a már generációk óta nem hallott templomi orgonát újra működőképes állapotba hozzuk, akár pályázati pénzek bevonásával is.

Köszönetnyilvánítás:

Első körben szeretnénk a Zrínyi Kórusnak köszönete nyilvánítani, akik ingyenesen, saját költségükön tiszteltek meg bennünket Nadapon hangversenyükkel.

Szeretnénk megköszönni a helyi Karitász Egyesületnek és összes tagjának, akik önzetlen tevékenységükkel és anyagi lehetőségeiket feláldozva segítettek a rendezvényt megszervezni. Az ételek alapanyagainak beszerzése és finanszírozása nagy részben rájuk hárult.

Köszönjük a helyi Nyugdíjas Klub tagjainak, hogy a búcsú idején szokásos főzésen felül palacsintasütéssel terhelték magukat és erejükön felül sütötték a palacsintákat.

Köszönjük az Önkormányzatnak, hogy a rendezvény előtt murvát hozatott a Plébánia udvarára, hogy az kulturáltabb formát öltsön. Továbbá köszönjük a palacsintatészta alapanyagának finanszírozását, illetve a közmunkások segítségét a helyszín rendbehozatalában.

Köszönjük Orosz úrnak Kápolnásnyéken, aki biztosította a szódát, illetve köszönjük a HUMUSZ és a Zöldövezet Társulás Egyesületnek, hogy rendelkezésünkre bocsátották re-Poharaikat, önkénteseiket.

Bízunk benne, hogy a rendezvény jövőre is hasonló hangulatban és lelkesedésben kerül megszervezésben.

Bánfalvi Krisztián


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: