2023. szeptember 27. szerda Adalbert napja van, holnap Vencel névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása
A településkép védelméről szóló rendelet módosítása
Településrendezési eszközök módosítása 2022
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Nadap Község Önkormányzatának Képviselő Testülete február 13-i ülésén:

- elfogadta az Önkormányzat és intézménye (Kerekerdő Óvoda) 2015. évi költségvetését, valamint a Közös Önkormányzati Hivatal (Kápolnásnyék, Nadap, Vereb) költségvetését.

- a törvényi változások és Vereb község csatlakozása miatt - a közös Önkormányzati Hivatalhoz - módosította illetve új, egységes keretbe foglalta az Önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (SZMSZ), valamint elfogadta a Közös Önkormányzati Hivatal módosított szervezeti és működési szabályzatát.

- a március 1-től hatályos törvényeknek megfelelően módosította az Önkormányzat szociális rendeletét (külön tájékoztató az újságban).

- döntött a VHG Nonprofit Kft. tőkeemeléséhez való hozzájárulásról a korábban felhalmozódott és fejlesztési célra zárolt osztalék összegéig.

- meghatározta a "kitelepítés" 2016-ban esedékes 70. évfordulójáról tervezett méltó megemlékezéssel kapcsolatos teendőket.

Nadap Község Önkormányzatának és intézményének (Kerekerdő Óvoda) 2015. évi költségvetési főösszege bevételi és kiadási oldalon egységesen 145.8 Millió Ft. Ebből az összegből 79 Millió Ft zárolt, a korábbi szennyvíz csatorna beruházás kötelezően elkülönített eszközhasználati díja (amortizációs tartalék).

A felhasználható összegből a korábbi évekhez hasonló takarékos gazdálkodással megnyugtatóan biztosítható községünk működtetése, de fejlesztéseket csak az első félévi adóbevétel és a 2014. évi pénzügyi zárás tényszámai alapján lehet tervezni. Jelen számítás szerint ez cca. 5.8 Millió Ft.

2014 év végén előzetes árajánlatokat kértünk a szükséges belterületi út és járda felújítások pénzügyi tervezéséhez. Barackos utca, Vörösmarty utca végleges aszfaltozása, Haladás úti járda felújítás a 39 – 73 házszámok között. Mindhárom előzetes ajánlat mintegy 10 Millió Ft. bruttó összeg. Várhatóan csak egyik projekt jöhet szóba, hacsak nem nyílik pályázati lehetőség. A prioritási sorrendbe a téli hóeltakarítás tapasztalata is bele fog szólni, miután a hókotró és sószóró sem tud felmenni a Templom közben a templom mellett. Emiatt célszerű lenne a Vörösmarty utca hiányzó részének megépítése az erdészház mellett a Haladás útig, szórt kőalapú útként. Innen a hóeltakarító járművek fel tudnak menni és takarítani a Vörösmarty utcát, a Templom közt és a Hegyalja utat.

Az előzetes számítások szerint veszteséggel kell számolni az óvodai gyerek létszám csökkenése miatt, így az állami feladat finanszírozás csökken, az óvoda fenntartása többe kerül településünknek. Az új lakóterületek beépítési lendülete megtorpant, a korábban beköltöző családok gyermekei kinőtték az óvodát, az utánpótlás kevés. Képviselő Testületünk felhatalmazta a vezető óvónőt, más településen élő gyermekek felvételére.

Március elsejétől gyökeresen átalakul a segélyezési rendszer, erről külön cikkben tájékoztatom Önöket.

Ugyancsak külön cikk tájékoztat az ebek kötelező összeírásáról.

Mindkét rendelet teljes terjedelemben olvasható honlapunkon (www.nadap.hu).

Wagner Péter
polgármester


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: