2024. július 23. kedd Lenke napja van, holnap Kinga, Kincső névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Munipolis hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-BJA/2021
„Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása”

Támogatás összege:
2 714 417 forint
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Tessely Zoltán Országgyűlési Képviselőt meghívtam Nadapra.

Részben községünk életéről való tájékoztatás céljából, részben a Nadap - Sukoró vegyes használatú kerékpárúttal kapcsolatos teendők megbeszélése érdekében.

Nagy mértékben függ ettől az idei költségvetésünk, a belterületi útépítések finanszírozása.

Jegyző úr és én tárgyalást folytattunk a Tó-Coop elnökével az élelmiszer üzlet megnyitási lehetőségéről. A havi bérleti díjat sikerült lealkudnom 110 ezerről 50 ezerre (az Áfa-t vissza tudja igényelni). Ők is hirdetik a boltot, a Nadapi Hírmondóban én is megteszem. Megállapodtunk, ha van olyan jelentkező, aki bérelné és Nemzeti Dohánybolt koncessziót is elnyerne, kialakítanának egy helyiséget és be is rendeznék ingyenesen. A kocsma egyelőre nem téma.

Új információ: június 1-el megnyílik a bolt új bérlővel.

Kedves Nadapiak! Vásároljunk ebben a boltban azért, hogy hosszú távon megérje a bérlőnek és nekünk legyen élelmiszer boltunk!

A gyermeknapi ünnepség május 30-án lesz, a korábban kijelölt június 6-a helyett, rendezvényeink helyszínén, a Szintezési Ősjegynél. A programról az önkormányzati fórumokon és plakátokon adunk tájékoztatást.

12-én éjjel gépkocsi lopás és behatolás történt több házba. A rendőrséggel elemeztük a kamera hálózat képeit és kimentették majd elemzik a teljes éjszakai gépkocsi forgalmat. Éjszakai "élményeiről" Bánfalvi Krisztián külön cikkben ír. Megdöbbentő!

Az esemény kapcsán a szolgáltatónál és a tókörnyéki önkormányzatoknál kezdeményezni fogom a lomtalanítás átszervezését. Miért kell a magyar településeknek elviselni a gyűjtögetők invázióját és a figyelést? Sok helyen nincs szervezett lomgyűjtés, előzetes kérés alapján házhoz megy a szolgáltató. Esetleg több szomszéd is összefoghat.

TISZTELT NADAPIAK!

ÉVEK ÓTA KÉRJÜK (Önkormányzat és Polgárőrök), HOGY LÉPJENEK BE A NADAPI POLGÁRŐR EGYESÜLETBE MINÉL TÖBBEN ÉS VÁLLALJANAK SZOLGÁLATOT. HA NYUGODTAN AKARUNK ALUDNI, EZ IS SZÜKSÉGES. NEM ELÉG AZ ÖNKÉNTES ADOMÁNY ÉS AZ SZJA 1%-ÁNAK FELAJÁNLÁSA.

Polgárőrségünk mintegy tíz évvel ezelőtt alakult 22 fővel, de a létszám elköltözés és életkor miatt csökken. Nem tudják biztosítani a folyamatos szolgálatot !

NADAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉS POLGÁRŐRSÉGE LAKOSSÁGI KEZDEMÉNYEZÉS NYOMÁN POLGÁRŐR TAGTOBORZÓ ÉS TÁJÉKOZTATÓ ÖSSZEJÖVETELT TART 2015. MÁJUS 20-ÁN (SZERDÁN) 18 ÓRAKOR A TEMPLOMKERTBEN. MINDEN ÉRDEKLŐDŐT ÉS REMÉNYBELI POLGÁRŐRT SZERETETTEL VÁRUNK!

A szúnyoggyérítés újból önkormányzati feladat 50 %-os állami támogatottsággal. A Kistérségi Társulás Tanácsa megszavazta a feltételeket. Emiatt a költségvetésünkben átcsoportosítást kell majd végezni.

Wagner Péter
polgármester


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: