2023. szeptember 26. kedd Jusztina napja van, holnap Adalbert névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása
A településkép védelméről szóló rendelet módosítása
Településrendezési eszközök módosítása 2022
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Az idei nyár bővelkedik szélsőséges időjárási jelenségekben, pusztító viharokban és elviselhetetlen hőhullámokban.

Településünk szerencsésnek mondható - talán a Velencei hegység jótékony hatása miatt - az országban váratlanul bárhol lecsapó viharok pusztítása szempontjából.

Kivétel volt a július 8-i, soha nem látott erejű széllel pusztító felhőszakadás, ami Nadapon háztetőket is megbontott, fákat döntött ki, de szerencsére katasztrófa helyzetet nem okozott.

A másik – előre jelzett – hasonló időjárási jelenség július 25.-re, pont a Sváb-bál délutánjára volt jelezve. Nem volt a korábbihoz hasonló erejű, de arra elégséges volt, hogy elriassza a részvételtől a Nadapiakat és a vendégeket. Nagyon kevesen voltak idén akik megjelentek.

Vélemények szerint más oka is lehet ennek.

Nadap Község Önkormányzatának Képviselő Testülete rendkívüli ülést tartott július 24-én, amin az alábbi ügyekben határozott:

- A Fejér Megyei Kormányhivatal kötelezi a Nadapi Kerekerdő Óvodát még egy fő óvoda pedagógus felvételére 2015. szeptember 1-től kezdődően, miután két óvónő munkaideje nem fedezi a nyitvatartási időben az óvónői jelenlétet. A Képviselő Testület tudomásul véve a kötelezést pályázatot ír ki félállású (4 órás) óvoda pedagógusi állásra és december 31-ig biztosítja ennek bér vonzatát. Egyben reményét fejezi ki, hogy a Magyar Állam a feladat finanszírozás keretében biztosítja a többlet költségek fedezetét.

Az Önkormányzat szabadon felhasználható idei tartalékának elosztásáról döntött a Testület. A közös hivatal kimutatása szerint mintegy 11.4 Millió Ft. összeg áll rendelkezésre, amit nem kell kötelezően elkölteni, későbbi nagyobb beruházásokra célszerű tartalékolni.

Korábbi testületi ülésen felmerült a Vörösmarty utca zsákutca jellegének megszűntetése, a szilárd burkolat meghosszabbítása a Haladás úti torkolatig a közszolgáltatók és esetleg a katasztrófavédelem részére a könnyebb megközelítés biztosítására. Ezzel együtt az utca teljes hosszában aszfalt burkolat építése. Sajnos a hiányzó útterület állami tulajdon a H.M. kezelésében, nem építhetünk oda utat. Kezdeményezzük az ingyenes önkormányzati tulajdonba vételt. Az utca állapota viszont önmagában nem indokol sürgős felújítást. Hasonló döntést hozott a Testület a Zengő és Barackos utcák esetében is, tehát 2015-ben nem végeztetünk a községben aszfaltozást.

2014-ben mintegy 400 eFt-ot költöttünk a Hegyalja út ideiglenes kátyúzására, amit az idén július 8-i felhőszakadás újból lemosott. Égetővé vált a vízelvezetés végleges megoldása, ennek tervezésére 500 eFt-ot irányozott elő az Önkormányzat. Folyamatban van az Erdőalja terület víziközmű tervezése, ez érinti a Hegyalja utat, miután a biztonságos vízellátás érdekében új gerincvezeték fektetése szükséges az út alatt a meglévő nyomvonalán. A terveket egyeztetni kell, majd ezután építhető meg a vízelvezetés is. Az úttest aszfaltozása nem indokolt egyrészt a lejtős rész beépítettsége, másrészt közművek házi bekötéseinek hiánya miatt a többi érintett telken.

A Nadapon ebben az évben történt vagyon elleni bűncselekmények miatt úgy döntött a Testület, hogy bővíti a térfigyelő kamera rendszert. A hálózatot korábban építő cég árajánlata alapján 984.3 eFt-ot irányzott elő. A Hegyalja úti ingatlan tulajdonosok egy része saját kamera felszerelését kérte saját költségükön, ami a községi hálózatra lenne csatlakoztatva. A hálózat bővítés augusztus 15-e után lesz megrendelve.

A Pénzügyi Bizottság javaslata alapján döntött a Testület az orvosi rendelő, a váró és az önkormányzati iroda légkondícionáló berendezéssel történő felszereléséről. Az idei költségvetésben erre a célra 500 eFt. lett elkülönítve.

• Folyamatban van az Erdőalja terület víziközmű tervezése, amit a DRV mint majdani üzemeltető saját hatáskörben végeztet a 2015. évi eszközhasználati díj terhére. Törvénymódosítás miatt 2016 január 1.-től kezdődően az elkülönített számlán kezelt eszközhasználati díj víziközmű fejlesztésre – bővítésre is felhasználható. Pontosítás után jelentősen csökkenhet a terület lakótelkeinek közművesitési költsége, amiben az Önkormányzat is érdekelt 5 db. telekkel. A további fejlesztésékhez ezek majdani értékesítése komoly segítséget adhat.

Wagner Péter
polgármester


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: