2024. július 23. kedd Lenke napja van, holnap Kinga, Kincső névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Munipolis hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-BJA/2021
„Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása”

Támogatás összege:
2 714 417 forint
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Nadap Község Önkormányzatának Képviselő Testülete munkarendje szerint nyilvános testületi ülést tartott szeptember 23-án.

Elfogadásra került az Önkormányzat 2016. I. félévi zárszámadása, valamint az óvoda és a kápolnásnyéki Közös Hivatal pénzügyi beszámolója.

Az Önkormányzat gazdálkodása ebben az időben is takarékos volt, a tervezett kiadásokat nem léptük túl, a bevételekben időarányosan többlet keletkezett, így pénzügyi helyzetünk stabil, a tervezett fejlesztéseknek, beruházásoknak és felújításoknak nincs anyagi akadálya, a falu működtetése is zavartalan.

Elfogadta a Testület a Bursa Hungarica felsőoktatási finanszírozási pályázathoz való csatlakozást, ennek feltételeiről másik cikkünkben külön tájékoztatót találnak.

Szociális tűzifa igénylésre is van lehetőség, de ennek feltételei a pályázat elfogadása után válnak ismertté, a lakosság külön tájékoztatót fog kapni.

Az előző években és az idei év folyamán is előkészítés alatt vannak út és területfejlesztések, részben pályázati pénzből, részben saját forrásból illetve lakossági finanszírozásban.

Vörösmarty utca zsákutca jellegének megszűntetése:

A szükséges útterület állami tulajdonban, a Honvédelmi Minisztérium kezelésében van. Országgyűlési Képviselőink L. Simon László és Tessely Zoltán tanácsára és támogatásával első lépésben idén tavasszal levéllel fordultam Miniszter Úrhoz annak érdekében, hogy a H.M. mondjon le kezelői jogáról, ezután lehet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől kérni az útterület ingyenes önkormányzati tulajdonba adását. A H.M. illetékese értesített, hogy a kezelői jogról a lemondás megtörtént, így a hivatalos értesítés után lehet tovább lépni.

Hegyalja út vízrendezése és építése:

A változó időjárás sajnos az utóbbi időben olyan jelenségeket (irgalmatlan felhőszakadások sorozata) produkál, amik az évekig jól működő utat rendszeresen elmossák, pedig sok pénzt költünk az állandó kátyúzásra, sajnos eredménytelenül. 2015 évben sem volt szükségünk adósság kompenzációra, így pályázhatunk az idén 10 Millió Forint összegig többek között belterületi felszíni vízelvezetésre. Ezt megtettük, a pályázat elbírálás alatt van.

Miután a vízelvezetés a murvás út mellet önmagában nem elég, Önkormányzatunk megterveztette a végleges útépítést, ami engedélyezés alatt van. Saját forrásból tudjuk megépíteni a hatósági eljárás idő igénye miatt jövő tavasszal.

Haladás úti járda építés (meghosszabbítás) a Szabadság utcáig:

Fokozott balesetveszély miatt szükséges, testületi döntés után indulhat az eljárás.

Felnőtt tornapálya és sportpark építése a Zengő parkban:

100 %-os támogatással pályázni lehetett 150 négyzetméteres park építésére, ezt megtettük. Kedvező döntés esetén az állam által megbízott cég megépíti, községünknek nem kerül pénzbe. Azért döntött a Testület a Zengő Park területe mellett, mert a sportolni vágyó fiatal felnőttek zömében ahhoz a területhez közel laknak. Az Erdőalja terület közművesítése nem zavarja az építést és a működést. A park később fejleszthető fákkal, utca bútorokkal, stb.

Erdőalja terület közművesítése:

Megterveztettük a vízhálózatot és a szennyvíz hálózatot, jogerős vízjogi engedély van.

Rendelkezünk kivitelezői árajánlatokkal valamint a teljes bonyolítási munkával kapcsolatban is. Az E.ON ajánlata alapján építhető a villany és gázhálózat. Minden összeg ismeretében kezdődhet a víziközmű társulat szervezése. Ha létrejön, 2017-ben megtörténhet a terület teljes közművesítése tulajdonosi forrásból.

Wagner Péter
polgármester


Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: