2024. július 23. kedd Lenke napja van, holnap Kinga, Kincső névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Munipolis hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-BJA/2021
„Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása”

Támogatás összege:
2 714 417 forint
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Talán kitavaszodik végre. Az enyhe télelő után kaptunk azért rendesen január, február, sőt március hónapban is a hóból, hidegből.

Önkormányzatunk minden évben szerződést köt a hóeltakarítási munkára a VHG Nonprofit Kft.-vel. December 1-től február 28-ig folyamatos éjjel-nappali ügyeletet tartanak, hókotrást és síkosság mentesítést szükség szerint végeznek. Minden évben átadom nekik a község térképét, ami alapján a lehetőséghez képest mindenütt elvégzik a munkát.

A Képviselő-testület március 23-i ülésén döntött aktuális témákban. Kivonatosan tájékoztatom Önöket az érdeklődésre számot tartó napirendi pontokról.

• Dr. Demeter Szilvia körzeti ellátó fogorvos nyugdíjba megy, praxisát átadja Dr. Vargyasi Dávid Kata fogorvosnak, aki 2018. május 1-től rendel Velencén a fogorvosi rendelőben.

• Lakossági és önkormányzati észrevételeket követően több kisebb felújítási munka elvégzésének igénye merült fel. Buszmegálló, biztonságos leszállóhely kialakítása az árok lefedésével a Haladás út 88. és 90. szám előtt. Községi temető utcai frontjának bekerítése. Gyalogjárda építése a Haladás út 74. és a Szabadság u-i úttest között. Keletkezett kátyúk javítása. Miután ilyen apró munkákra egyenként szinte lehetetlen vállalkozót találni Önkormányzatunk csokorba kötve kívánja pályáztatni őket.

• A napokban befejeződik az Erdőalja terület víziközműveinek építése, utána az elektromos hálózat építése történik. Ha elkészül beépíthetőkké válnak a telkek. A kivitelezők levonulása után megkezdődhet a korábban tervezett park kialakítása a Zengő parkban. Ehhez tartozik, hogy két év után kapott értesítést Önkormányzatunk arról, hogy nyertünk a felnőtt tornapálya pályázaton.

• Korábbi testületi ülésén döntöttünk bizonyos pályázati pénzek átcsoportosításáról. A Hegyalja út vízelvezetésére kapott 10 Millió Ft. állami támogatás kevés a tervezett munka elvégzésére, aminek határideje 2018. december 31. lenne. Miután az utca most kezd beépülni (közmű bekötések, építési forgalom) nincs értelme a végleges burkolat építésnek sem. A burkolatot zúzottkővel helyreállíttattuk tavaly ősszel. Az átcsoportosított pénzből felújíttatjuk az Akácfa sor, Barackos utca, Zengő park vízelvezető rendszerét. A határidő miatt idén el kell készülnie. Ezzel lehetőleg egyidőben elkészülne a Barackos utca végleges aszfalt burkolata úgy, hogy az alsó végén kivezetésre kerül a Szabadság u. Pázmándi út csomópontba. A vízelvezetés részeként helyre kell állítani a 041 hrsz-ú szántó melletti szikkasztó árkot, ami az évek során beszántásra került. A vízelvezető árok kivezetése, valamint az út megépítése érdekében Önkormányzatunk megvette a 042 hrsz-ú területet, aminek alsó részén tudjuk ezeket a kivezetéseket megépíteni. Tapasztalat alapján szükséges lesz a Béke utca felújítása, lehetőleg a burkolat szélesítésével a hegy felőli lapjárda helyén. Ennek forrása a tavaly elutasított, majd idén mégis megkapott 15 Millió Ft. pályázati pénz. Felhasználási határideje 2019. december 31, így lehet, hogy engedélyezési eljárás miatt csak jövő évben kerül rá sor, de mindenképpen a Barackos utca megépítése után.

• A Testület meghatározta a szabadon értékesíthető és értékesíteni kívánt önkormányzati ingatlanokat. Ezekhez értékbecslést csináltatunk. A telkek listáját az Önkormányzati Hivatalban lehet megtekinteni és az igényt bejelenteni. Többes igény esetén licitálás lesz.

• Döntött a Testület a majális megrendezéséről.

Változások történtek a Képviselő testület összetételében.

Karászi Miklós pénzügyi bizottsági kültag egészségi állapota miatt lemondott 2018. február 28-al.

Dömsödi Balázs képviselő lemondott március 31-el.

A lemondásokat a Testület tudomásul vette és megtárgyalta a szükséges intézkedéseket. Szükséges az SZMSZ módosítása. Megszüntetjük a külsős alpolgármester és a pü. bizottsági kültag státuszát.

Szabó József külsős alpolgármester – miután a választási eredmény alapján (Bánfalvi Krisztián elköltözött Nadapról) ő következik, önkormányzati képviselő lesz.

Dornyi Sándor jegyző úr március 31-el közös megegyezéssel megválik kápolnásnyéki hivatalától. Az utódlás még nem megoldott. Önkormányzatunk sajnálattal vette tudomásul távozását.

Wagner Péter
polgármester

TELEPÜLÉSÜNK MINDEN LAKÓJÁNAK ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPET KÍVÁN NADAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ TESTÜLETE

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: