2023. szeptember 27. szerda Adalbert napja van, holnap Vencel névnap lesz.


Kezdőlap
Hírek
Település
Önkormányzat
Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben
Intézmények
Nevezetességek
Közérdekű adatok
Civil szervezetek
Galéria
Pályázati felhívás - 2023
Civil szervezetek
eÜgyintézés
Településrendezési eszközök
Településrendezési eszközök módosítása
A településkép védelméről szóló rendelet módosítása
Településrendezési eszközök módosítása 2022
Hatályos településrendezési eszközök 2023
Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytatók Nadapon
Bursa Hungarica pályázat
Pályázati felhívás - ingatlan értékesítése

 
 
 
 
 
 
MFP-FAE/2021
„Felelős állattartás elősegítése”

Támogatás összege:
650 235 forint
 
MFP-KOEB/2021
„Kommunális eszköz beszerzése"

Támogatás összege:
12 972 920 forint
 
MFP-KEB/2021
„Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása-2021"

Támogatás összege:
1 821 992 forint
 
MFP-OKE/2020 „Önkormányzati kerékpárút építése"
Támogatás összege:
18 727 637 forint
 
MFP-OJF/2020 „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése”
Támogatás összege:
4 999 993 forint
 
MFP-OUF/2019
„Óvodaudvar”
 
 
 
 
 
 
Látkép
 
Szintezési ösjegy


Módosítva: 2020. 08. 14.

Önkormányzati tájékoztató

Korábban tájékozattam Önöket a tervezett, folyamatban lévő beruházásokról, intézkedésekről, így nem részletezem az előzményeket.

Elkészült az Akácfa sor Szabadság utcai kivezetésének útalap építési munkája, valamint a Barackos utca zúzottkő burkolatának kiegyenlítése. A végleges útburkolat építésére az engedélyezett terv szerint a későbbiekben kerül sor, a várható építési forgalom rongálása miatt. Sajnos az Akácfa sor aszfalt burkolata az építési forgalom miatt jelentősen károsodott, ezt kívánjuk elkerülni a munka későbbi befejezésével.

Önkormányzatunk egy év haladékot kapott a Béke utca és a Rákóczi utca burkolatának helyreállítására nyert 15 Millió Ft. pályázati pénz felhasználására ill. a munka elvégzésére.

Ennek oka, hogy a nyert összeg messze nem fedezné a Béke utca teljes felújítását, csak a csatorna nyomvonal süllyedéseinek javítását, aminek nem sok értelme van. A megnövekedett építési forgalom, az új lakóépületek építése miatt, viszont vétek lenne végleges új burkolat építése, szintén okulva az Akácfa sor állapotából. Lehet, hogy 2020 évben mégis a pályázott összeg szerint munka lenne célszerű. Ez a következő Képviselő Testület döntése lesz.

Szintén 15 Millió Ft. + önrész pályázati pénzből megindul a Haladás úti járda felújítása. A Rákóczi utca és a Sukorói út között a régi, betonlapos járda bontásával és új, térkő járda építésével. A Lovasberény felé eső részen a monolit járda részleges javítása, kiegészítése történik. Ezen a részen a járda használhatatlanságának oka az egyes ingatlanok előtt a gondozás hiánya, így a növényzet elburjánzása, aminek gondozása a tulajdonosok kötelessége lenne.

Tervezi a Képviselő Testület a Szabadság utcában két „fekvő rendőr” építését, a játszótér biztonságát veszélyeztető esztelen száguldozás megakadályozására.

Egyéb beruházást ebben az évben nem tervez az Önkormányzat. Az óvoda, bölcsőde bővítés és felújítás miatt tartalékoljuk a pénzt.

Hosszú évekig tartó huza-vona után önkormányzati kezelésbe kapta községünk a Vörösmarty utca zsákutca jellegének megszűntetéséhez szükséges területeket. Miután az MNV tájékoztatása szerint az átadási eljárás befejezése őszre várható, ezen a télen sem lehet megépíteni az utat, így biztonságosabbá téve a közlekedést.

Nyertes EU pályázaton ingyenes WIFI pont kialakítására nyertünk pénzt dr. Pasqualetti Gerő nadapi lakos közbenjárásával. A feltételek kidolgozása folyamatban van.

Továbbra is el kívánja adni az Önkormányzat az „Erdőalja” területen lévő lakótelkeit. A részletes tájékoztatás Nadap község holnapján olvasható.

A községi rendezvényekről külön cikkekben számolnak be a rendezők.

Wagner Péter
polgármester

Vissza a főoldalra


Az oldalt készítette: